1. Brede planken: Brede planken, meestal breder dan 15 cm, zijnpopulair. Ze kunnen een gevoel van ruimte en moderniteit geven.
  2. Lichte kleuren: Lichtere tinten, zoals grijstinten en witgewassen afwerkingen, worden steeds populairder. Ze kunnen een gevoel van luchtigheid en moderniteit toevoegen aan een ruimte.
  3. Patronen en visgraatmotieven: Naast traditionele rechte installaties, worden meer ingewikkelde patronen zoals visgraat en Hongaarse punt populair. Deze kunnen een ruimte een elegant en luxe gevoel geven.
  4. Olieafwerkingen: Olieafwerkingen worden steeds meer gebruikt vanwege hun natuurlijke uitstraling en het feit dat kleine beschadigingen gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt.
  5. Hersteld hout: Het gebruik van hergebruikt of gerecycled hout is een trend, niet alleen vanwege de duurzaamheid, maar ook vanwege de karakteristieke uitstraling van oud hout. Nadeel is wel de vaak hoge prijs van dit materiaal. Ook met het leggen zijn doorgaans meer kosten gemoeid door de bewerkelijkheid.
  6. Matte afwerkingen: Matte afwerkingen in plaats van glanzende afwerkingen winnen aan populariteit vanwege hun eigentijdse uitstraling en het vermogen om vlekken en krassen beter te verbergen.

Maak even een afspraak om je specifieke wensen te bespreken in ons atelier en de mogelijkheden te bekijken.