Vloerafwerking

Vloerafwerking

Een goede vloerafwerking beschermt de vloer niet alleen tegen vocht en vuil, het haalt ook de warmte en diepe kleuren van de houten vloer op. Het zorgt voor die authentieke en typische uitstraling die bij een houten vloer hoort. Wanneer de vloer goed behandeld wordt gaat deze ook nog eens decennia mee. De vloerafwerking bestaat uit verschillende onderdelen.

  • Schuren
  • Behandeling met olie, was of lak
  • Onderhoud/schoonmaken
  • Sorteringen
  • Afwijkingen

Mijn oude tropisch hardhouten vloer in de herkansing: geschuurd en geolied is hij weer als nieuw (en beeldschoon). Zeer vakkundig, betrouwbaar, prettig, professioneel. Ik ben blij.

Jeanie Schulte Nordholt
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Schuren

Een goede vloerafwerking begint met het schuren van de vloer voordat deze behandeld kan worden. Een houten vloer schuren is een precies en tijdrovend karwei. Wij adviseren om de vloer te laten schuren door een vloer-expert. Wanneer u ervoor kiest om de vloer zelf te schuren bestaan er risico’s dat dit niet egaal gebeurd. Bovendien bestaat het risico met een parketschuurmachine dat er ‘happen’ uit het net gelegde parket worden genomen bij de randen. Wanneer u de vloer door ons laat leggen zorgen we ook voor de volledige afwerking van de vloer.

Lees meer over vloer schuren

Vloer behandeling

Nadat er geschuurd is kan de houten vloer behandeld worden. Voor de vloerafwerking heeft u de keuze uit was, olie of lak. Welke vloerafwerking u kiest is afhankelijk van de soort hout, de gewenste uitstraling en de intensiviteit van het gebruik van de vloer. Lak legt een laagje over de vloer. Was of olie trekt in de poriën van het hout en haalt de kleur op en maakt de kleur warmer.

Lees meer over vloer behandeling

Kleurafwijkingen

Hout is een natuurlijk materiaal. Dat is het voordeel en tegelijk kan dat een nadeel zijn. Er kunnen namelijk altijd kleurafwijkingen optreden. Met het behandelen van het hout kunnen kleurverschillen ontstaan, maar ook gedurende de tijd. Bijvoorbeeld als gevolg van (intensief) gebruik van de vloer, zonlicht of door onderhoudsolie of zeep. Vaak vinden veel mensen dat geleefd hout mooier wordt door de jaren heen.

Lees meer over kleurafwijkingen