Vloeronderhoud houten vloeren uit Amsterdam

Vloeronderhoud

Met een houten vloer heb je een karaktervol element in huis gehaald, een vloer die bepalend is voor de sfeer. Om deze sfeer te behouden, is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. De Berg Houten Vloeren is een specialist in houten vloeren en ook als het op onderhoud aankomt, helpen we u graag.

De Berg Houten Vloeren installeerde mijn nieuwe vloer enkele maanden geleden in Amsterdam en ik kon niet gelukkiger zijn met het resultaat.

Rebecca Wilson
Amsterdam

Great service from the team and quality flooring to match.

Alex Nicholls-Lee
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Verschillende soorten onderhoud

Voor het onderhoud maakt het niet uit wat voor een houten vloer u heeft. Wat wel van groot belang is, is de afwerking van uw vloer. Is uw vloer afgewerkt met olie, hardwaxolie of lak?

Olie

Een geoliede vloer zet de charme en warmte van een houten vloer op de voorgrond. Het zorgt voor een matte, natuurlijke, uitstraling die veel mensen aanspreekt. Een vloer die is afgewerkt met olie slijt vaak wel sneller dan andere vloeren. Daarom adviseren wij een geoliede vloer een keer per jaar te behandelen met onderhoudsolie. Dit zorgt voor extra bescherming.

Het kan ook een keus zijn om de vloer niet meer te behandelen, zodat er nog meer karakter in komt. In dat geval is het verstandig om eventuele slijtage goed in de gaten te houden. Een geoliede vloer kan namelijk ook lokaal worden bijgewerkt.

Vanzelfsprekend is het schoonhouden van de vloer ook onderdeel van het onderhoud. Een geoliede vloer kan het best eens per maand schoongemaakt worden met een speciale onderhoudszeep die de vloer voedt. Let wel op dat er niet te veel vocht op de vloer komt en blijf weg van allesreinigers, daar wordt een vloer dof van.

Hardwaxolie

Hardwaxolie, wasolie en hard-wasolie zijn verschillende benamingen voor een combinatie van olie en was. Deze producten hebben dus baat bij hetzelfde onderhoud. Hardwaxolie maakt een vloer erg geschikt voor intensief gebruik omdat de vloer erg slijtvast is. Om de lange levensduur te behouden, raden wij aan de vloer eens per jaar in de onderhoudswas te zetten. Dat zorgt voor voldoende bescherming. Ook een hardwaxolie-vloer kan lokaal worden bijgewerkt, al is het soms in het begin nog zichtbaar.

Ook hier is het advies de vloer bijvoorbeeld eens per maand te reinigen met een voedende zeep of milde reiniger, geen allesreiniger. En de hoeveelheid vocht vooral beperkt te houden.

Lak

Een gelakte vloer vraagt maar weinig onderhoud. Als u wilt, kunt u de vloer behandelen met een speciale onderhoudspolish. Dit zorgt ervoor dat de vloer minder dof wordt en het verhult kleine krasjes. Het gebruiken van polish is ook raadzaam als er met regelmaat water op de vloer wordt gemorst. Het lokaal bijwerken van een gelakte vloer is niet mogelijk. De vloer kan door zonlicht ook wat vergelen, maar voor sommige mensen is dit juist een pluspunt.

Het schoonmaakadvies van een gelakte vloer is vooral met regelmaat stoffen en/of stofzuigen, zodat de stof niet in de lak wordt gelopen. En ook hier geen allesreiniger en niet te veel vocht op de vloer. Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor gelakte vloeren, om de sfeervolle uitstraling van uw vloer te behouden.

Heeft u vragen over houten vloeren en onderhoud? We helpen u graag.

Neem contact op