Showroom houten vloeren

Showroom houten vloeren

De aanschaf van een nieuwe houten vloer is niet niks. Een houten vloer is zeer sfeer- en beeldbepalend voor uw interieur. Het is dan begrijpelijk dat u zich eerst uitgebreid wilt oriënteren voor u een houten vloer gaat kopen en wilt kijken wat er allemaal te verkrijgen is. Dat snappen wij heel goed, daarom bent u van harte welkom in onze showroom om de houten vloeren voorbeelden te bekijken.

Ruime keuze houten vloeren

Een houten parketvloer is bijna een soort schilderij; het is zeer sfeerbepalend in huis. En net als bij een schilderij wilt u wat te kiezen hebben. We bieden een ruime keuze aan houten vloeren zoals het tapis en bourgogne visgraat parket. Maar u kunt bij ons ook terecht voor een stoere multiplanken vloer met een eikenhouten toplaag. We hebben ruime keuze uit diverse houtsoorten als: eiken, merbau, noten en afzelia. Kom langs in onze showroom op de Bellamystraat in Amsterdam en we laten u zien wat de mogelijkheden zijn.

Waar moet u op letten bij houten vloer kopen?

Wanneer u besluit om een houten vloer te kopen zijn er een aantal zaken die meespelen in de uiteindelijke beslissing.

  • Uitstraling en persoonlijke voorkeur
  • Intensiviteit van gebruik
  • Keuze voor vloerverwarming
  • In welke ruimte de vloer komt te liggen

Mijn oude tropisch hardhouten vloer in de herkansing: geschuurd en geolied is hij weer als nieuw (en beeldschoon). Zeer vakkundig, betrouwbaar, prettig, professioneel. Ik ben blij.

Jeanie Schulte Nordholt
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Uitstraling en persoonlijke voorkeur

Of u nu op zoek bent naar een moderne en eigentijdse variant van een traditionele Hongaarse puntvloer of juist voor een klassieke tapis visgraat vloer wilt gaan, alles is mogelijk en begint met uw persoonlijke smaak en voorkeur. De meeste vloeren kunnen in alle soorten interieurs, maar er zijn enkele zaken die u in overweging moet nemen bij het kopen van een houten vloer.

Intensiviteit van gebruik

Wordt er met speelgoedautootjes en poppenwagens over uw vloer gereden, omdat u nog kleine kinderen heeft? En gaat er wel eens een glaasje ranja en bord eten om? Of wordt er uitgebreid getafeld en dus veel met stoelen geschoven aan die grote eethoek? Dit zijn zaken om rekening mee te houden in de keuze van uw vloer. Wanneer u een krasvaste vloer wilt vraagt dit om een ander type hout en behandeling dan wanneer u voor een authentieke en verouderde look gaat en u niet op kijkt van een krasje meer of minder. Wij adviseren u graag welke vloer en vloerafwerking geschikt is in uw situatie.

Maak direct een afspraak en kom langs

Keuze voor vloerverwarming

Veel van onze vloeren zijn ook goed te combineren met vloerverwarming. Toch stelt dit net wat andere eisen aan het soort hout dat hier geschikt voor is. Door vloerverwarming ontstaan temperatuurverschillen en die kunnen ‘werking’ in het hout veroorzaken. Het is goed om te kijken naar de verschillende eigenschappen van het hout. Een multiplank is heel geschikt voor vloerverwarming door de kruislings verlijmde multiplex onderlaag. Wilt u een traditioneel gelegde tapis parketvloer combineren met vloerverwarming? Dat kan ook. Dan brengen we een eiken mozaïek ondervloer aan.

Lees meer over houten vloer en vloerverwarming

In welke ruimte de vloer komt te liggen

Het is belangrijk om te kijken in welke ruimte de houten vloer komt te liggen. In een appartement worden andere eisen gesteld dan in een woning, en in een bedrijf of winkelpand gelden er weer andere eisen. Een multiplanken vloer staat bekend om zijn geluiddempende effect. Er zijn speciale TNO- of TÜV-gecertificeerde ondervloeren op de markt die het geluid tot wel 14 dB kunnen reduceren. Twijfelt u of een houten vloer bij u in het appartement kan worden gelegd, maak dan een afspraak en dan komen we graag de mogelijkheden met u bespreken.

Showroom houten vloeren Amsterdam

U ziet; een houten vloer is in vele variaties en vormen verkrijgbaar. Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in eiken vloeren en parket. Dus kom langs in onze showroom aan de Bellamystraat in Amsterdam om de mooiste houten vloeren te bekijken. U kunt in alle rust rondkijken en de mogelijkheden met ons bespreken, zonder enige verplichting.