Topkwaliteit Hongaarse puntvloer uit Amsterdam

Hongaarse puntvloer

Met een Hongaarse puntvloer haalt u iets bijzonder in huis. Het is een patroonvloer met een zekere allure die past binnen een klassiek, maar zeker ook een modern interieur. De oude eiken houten vloerdelen die in een puntvorm worden gelegd geven de ruimte een extra dimensie. De planken die gebruikt worden bij de Hongaarse puntvloer kunnen in verschillende diktes en lengtes gelegd worden. Ook kan er gekozen worden voor een klassieke band of bies rondom de vloer, waarmee de puntvloer omlijst wordt.

Oorsprong Hongaarse puntvloer

Visgraat vloeren gaan ver terug in de tijd en ze zijn in vele landhuizen, kastelen en paleizen vanaf de 15de eeuw terug te vinden. De allereerste visgraat vloeren zijn terug te vinden in Italië, waarna ze zich snel door Frankrijk verspreidden. In de 16de eeuw kwam ook de Hongaarse variant op de klassieke visgraat vloer, ook wel chevron genoemd. Waarom deze variant is ontstaan en waarom deze precies Hongaarse puntvloer heet is onduidelijk, omdat men vermoed dat deze variant even als de klassieke visgraat ook uit Italië komt.

Maak direct een afspraak en kom langs

Het leggen gingen heel snel en is echt heel mooi en strak gedaan. Goede service en een prachtige vloer.

Herleen Van der Ploeg
Amsterdam

Erg snelle service en hartstikke goede kwaliteit vloer. Ben super goed geholpen voor mijn winkel. Bedankt!

Pieter Schothorst
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Visgraat vs. Hongaarse puntvloer

Beide parketvloeren zijn samengesteld uit stukjes hout van dezelfde afmeting welke synchroon in een zigzag patroon worden gelegd. Het verschil tussen de Hongaarse puntvloer en een visgraat vloer zit in de manier van leggen. Bij visgraat vloeren staan de plankjes in een haakse hoek om en om tegen elkaar. Bij een Hongaarse puntvloer staan de plankjes verstek gezaagd en maken ze een scherpe punt van 45 tot 60 graden. Dit leidt tot een andere uitstraling. Een visgraat vloer heeft een meer geweven effect. Bij de puntvloer vormen de verstek gezaagde plankjes punten die samen banen vormen in de vloer.

Hongaarse puntvloer en vloerverwarming

De Hongaarse puntvloer is prima te combineren met vloerverwarming. Bij traditioneel parket gebruiken wij een eiken mozaïek ondervloer voor een perfecte geleiding van de warmte en om het ‘werken’ van de vloer zo veel mogelijk tot een minimum te beperken.

In het algemeen zijn de wat hardere houtsoorten zoals eiken, merbau, noten en afzelia het meest geschikt voor vloerverwarming. Hoe dunner de puntvloer, hoe meer warmte hij zal doorlaten. In technische termen wordt gesproken over de warmteweerstand, de zogenaamde R-waarde (deze mag maximaal 0,14 m2 K/W bedragen). Wij adviseren u graag over welke vloer, gecombineerd met vloerverwarming, het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Lees meer over houten vloer en vloerverwarming

Hongaarse puntvloer en afwerking

Zoals bij alle houten vloeren bij ons, heeft u ook bij de Hongaarse puntvloer vele mogelijkheden qua hout, afwerking en kleuren. Een trend die we vaak zien bij Hongaarse puntvloer is dat deze in moderne woningen wit wordt geschilderd. Maar er kan natuurlijk ook gekozen worden voor de klassieke look van gelakt of geolied hout. De puntvloer leent zich ook prima om door te laten lopen in de hal. En omdat de puntvloer uit stroken bestaat kan deze ook heel gemakkelijk strak tegen de muur worden gelegd.