Topkwaliteit Multiplanken vloeren uit Amsterdam

Multiplanken vloeren

Bent u op zoek naar een robuuste vloer die tegen een stootje kan? Wilt u graag een houten vloer combineren met een vloerverwarming? Dan is een multiplanken vloer bij uitstek geschikt. Een multiplanken vloer is op het eerste oog niet te onderscheiden van een massief houten vloer. Het heeft dezelfde uitstraling, maar biedt ten aanzien van vloerverwarming, geluidsreductie en het leggen van grote oppervlaktes meer voordelen dan massief houten vloerdelen.

Wat is een multiplanken vloer?

Een multiplanken vloer is een samengestelde vloer. De vloerdelen bestaan uit een dunne laag eikenhout variërend in dikte van 3 tot 6 mm, verlijmd op een onderlaag van meestal berkenhout.

Door de dikke laag multiplex is de multiplank zeer stabiel en is er minder kans op ‘werken’ dan bij massief eiken vloerdelen. Verder is een multiplank zwaarder dan een lamelplank. Hierdoor ligt de multiplank stabieler op de vloer en is het geschikter voor grote oppervlakten.

Super tevreden met het resultaat! Het team heeft zich heeft zich hard ingezet voor het hale van strakke tijdsplanning voor het leggen van 200m2 over 4 verschillende verdiepingen.

Laurens Sliepenbeek
Amsterdam

Volledig gericht op opleveren van een topresultaat, flexibel, goede prijs en sympathiek. Hele mooie vloer geworden.

Peter A.
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Lange levensduur

Dankzij de dikke toplaag van een multiplanken vloer heeft deze een extra lange levensduur. U kunt de plank vaker schuren dan bijvoorbeeld lamelparket. De vuistregel voor de levensduur van een multiplank is 7 tot 10 jaar per millimeter. Per schuurbeurt verliest u ongeveer een millimeter. Tel daarbij op dat een houten vloer gemiddeld eens per 7 tot 10 jaar wordt geschuurd, dan gaat een multiplank met een toplaag van 3 mm ongeveer 21 tot 30 jaar mee. Wat de exacte levensduur is van de houten vloerdelen is natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit van het hout.

Geluid reducerend

Veel mensen zijn bang om een houten vloer in een appartement te leggen. Het zou enorm veel geluidsoverlast geven aan de beneden buren. Dat hoeft helemaal niet. Een multiplanken vloer staat bekend om zijn geluiddempende effect. In de meeste gevallen wordt de vloer verlijmd op speciale TNO- of TÜV-gecertificeerde ondervloeren (Redupanel en Jumpax CP) die het geluid tot wel 14 dB kunnen reduceren. Twijfelt u of een houtenvloer bij u in het appartement kan worden gelegd, maak dan een afspraak en dan komen we graag de mogelijkheden met u bespreken.

Maak direct een afspraak en kom langs

Geschikt voor vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een heerlijke behaaglijke warmte in huis. Een multiplanken vloer kan heel goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Sterker nog, omdat hout de warmte langer vasthoudt zorgt hout op vloerverwarming voor een constante aangename temperatuur in uw huis. Met name de multiplanken vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Door vloerverwarming ontstaan uiteraard temperatuurverschillen en die bevorderen de ‘werking’ van het hout. Bij de multiplank zorgt de kruislings verlijmde multiplex onderlaag voor het zoveel mogelijk beperken van deze ‘werking’.

Lees meer over houten vloer en vloerverwarming