Topkwaliteit vloer laten leggen in Amsterdam

Vloer laten leggen

U heeft een prachtige vloer bij ons uitgezocht. U weet welke vloerbewerking en behandeling u wilt. En natuurlijk in welke patroon de vloer gelegd moet worden. Dan wordt het tijd om de vloer bij u te leggen. Hieronder leggen we uit hoe we dan te werk gaan.

Ondervloer vloerverwarming

Wanneer u gekozen heeft voor vloerverwarming wordt dit door de installateur geïnstalleerd. U ontvangt een certificaat dat de vloer voldoet aan het opstookprotocol. Daarna kunnen wij de ondervloer gaan leggen. Bij traditioneel parket (bijvoorbeeld visgraat) gebruiken wij een eiken mozaïek ondervloer voor een perfecte geleiding van de warmte en om het ‘werken’ van de vloer zo veel mogelijk tot een minimum te beperken. Let op: hout is een natuurproduct en kan krimpen en uitzetten bij schommelende temperaturen en/of wisselende vochtgehaltes.

Lees meer over vloerverwarming

De heren zijn altijd bereikbaar en super service. Mega blij met mijn vloer !!!

Alyssa Bachrach
Amsterdam

Goede service, top kwaliteit! Zeker aan te raden!

Peter van der Net
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Vloer zwevend leggen

Een vloer kan zwevend worden gelegd of worden verlijmd. Beide hebben voor- en nadelen en de keuze is afhankelijk van de houten vloer die gelegd moet worden. Bij een zwevende vloer wordt er op de dekvloer van de woning een losse ondervloer gelegd. Hiervoor gebruiken we foam, (vochtscherm)folie of groene platen. Deze ondervloer zorgt ervoor dat kleine oneffenheden in de dekvloer worden uitgevlakt. Op deze ondervloer worden de planken met de mes- en groefverbindingen aan elkaar gelegd. De kopse kanten worden verlijmd met nadenlijm.

Maar de vloer wordt niet verlijmd of genageld aan de ondervloer. De vloer ligt dus los. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer kan ‘werken’. En dat de vloer bij een verhuizing of een vernieuwing van het interieur eenvoudig en zonder schade gedemonteerd kan worden.

Vloer verlijmen

Bij een visgraat of puntvloer kan de vloer niet zwevend gelegd worden, omdat de losse plankjes voor het patroon niet mogen verschuiven. Bij een verlijmde vloer wordt er op de dekvloer een spaanplaat tussenvloer gelijmd of geschroefd. Daarop worden de massieve planken, tapis of visgraat verlijmd en de planken worden in de meskant vastgenageld. Multiplanken worden ook wel rechtstreeks verlijmd op de dekvloer. Het verlijmen heeft als voordeel dat de houten planken vast liggen en het patroon niet meer kan verschuiven. Ook het werken van het hout wordt tot een minimum beperkt.

In de lak, was of olie

Voordat de plinten gemonteerd worden moet de vloer eerst geschuurd worden en daarna met was, lak of olie worden behandeld. Dit moet om twee redenen; het hout beschermen tegen vocht en vuil, zodat het jaren mee kan en om de kleuren mooi tot zijn recht te laten komen. U kunt kiezen uit olie, (hard)-wasolie of lak. De keuze die u maakt hangt af van: de soort hout, de gewenste uitstraling en de intensiteit van gebruik. Wij adviseren u graag wat past bij de door u gekozen vloer.

Lees meer over vloerafwerking

Randafwerking

Een houten vloer is pas echt af met een volledige randafwerking. Wij verzorgen ook de afwerking van de plinten. Een goede plint geeft een extra accent aan de ruimte. Wij hebben plinten in talloze vormen en maten. Van klassiek tot modern, en van retro tot renaissance. En u kunt zelf uiteraard de hoogte en de dikte bepalen.

Lees meer over randafwerking