Kleurverschillen van houten vloeren

Kleurverschillen

Een risico dat steevast op de loer ligt bij houten vloeren: kleurverschillen. Deze verschillen kunnen altijd optreden. Hier kan het grote voordeel van hout – dat je het op oneindig veel manieren kunt behandelen – juist een nadeel zijn. De Berg Houten Vloeren kijkt graag samen met u hoe u de verschillen zoveel mogelijk kunt beperken.

Goede service, ruime keuze en een mooie prijs inclusief legging eventueel! Zeker een aanrader als je op zoek bent naar kwaliteit vloeren.

JC Verver
Amsterdam

Erg snelle service en hartstikke goede kwaliteit vloer. Ben super goed geholpen voor mijn winkel. Bedankt!

Pieter Schothorst
Amsterdam

echt-houten-vloer-1
hongaarse-punt-vloer-2
echt-houten-vloer-1

Direct
offerte
aanvragen

Oorzaken kleurverschil

Kleurverschillen kunnen verschillende oorzaken hebben; een mix van behandelingen, intensief gebruik van de vloer, zonlicht, onderhoudsolie, onderhoudszeep of luchtvochtigheid.

Mix van behandelingen

Een houten vloer kan op allerlei manieren worden afgewerkt, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

  • Roken
  • Borstelen
  • Verouderen
  • Oliën
  • Lakken

Als gevolg van de behandeling kunnen er in de praktijk bij u thuis lichte kleurverschillen zijn ten opzichte van de getoonde kleuren in de showroom.

Intensief gebruik van de vloer, zonlicht, onderhoudsolie- en zeep

Een goed afgewerkte en onderhouden vloer kan probleemloos intensief gebruikt worden. Toch kunnen er met de tijd wel lichte kleurverschillen ontstaan. Dit kan een gevolg zijn van slijtage door het vele gebruik, zonlicht op de vloer of het gebruik van onderhoudsolie en zeep.

Luchtvochtigheid

Hout leeft. Dat betekent dat hout rekt en krimpt. Als de luchtvochtigheid in een kamer langere tijd niet op orde is, kan dit een houten vloer onherstelbaar beschadigen. U kunt dit voorkomen met kunstmatige luchtbevochtiging. Ook in ruimtes met airconditioning kan de luchtvochtigheid uit balans zijn.

Houten vloeren in Amsterdam

Ondanks de lichte kleurverschillen die tijdens het afwerken kunnen ontstaan, laten we u graag ons kleurenpalet aan vloeren zien in de showroom. Deze showroom vindt u in hartje Amsterdam, aan de Bellamystraat. Hier kunt u op afspraak zelf rondkijken en voor eventuele vragen of advies zijn we natuurlijk beschikbaar.

Graag wel op voorhand even een afspraak maken. Wij leggen ook vloeren en zijn dus niet altijd aanwezig in de showroom.

Maak direct een afspraak en kom langs