In dit blog zal ik proberen op termijn zo volledig mogelijk weer te geven wat klant en parketteur van elkaar mogen verwachten als ze een overeenkomst aangaan voor het leveren en leggen van een vloer. In het bijzonder komt de visgraat– en Hongaarse Puntvloer aan de orde, maar ook de massieve- en multiplank. Het is mijn bedoeling om uiteindelijk te komen tot voorwaarden – dit kan zijn als Algemene Voorwaarden – die in goed, helder, begrijpelijk en leesbaar Nederlands zijn opgesteld.

Ook zal ik het belang bespreken van de communicatie met de klant, waaronder ook het kenbaar maken van de Algemene Voorwaarden.

De intentie van zulke voorwaarden is onder andere om problemen te voorkomen.
Het dient de klant duidelijk te zijn wat hij van de parketteur mag verwachten; hoe ziet de vloer er uit bij oplevering; is de vloer opgeleverd op de afgesproken dag? enz enz. ; komt dit overeen met hetgeen de parketteur vooraf had verteld?

Ik zal zowel de toepasselijke artikelen uit het Burgerlijk Wetboek als de toepasselijke jurisprudentie behandelen. Voor de inhoud van dit blog kan ik geen aansprakelijkheid aanvaarden, maar ik nodig u van harte uit om te reageren en commentaar te leveren zodat ik dat mee kan nemen in de totstandkoming van de uiteindelijke Voorwaarden.

Op de website www.deberghoutenvloeren.nl vindt u al onze gegevens

wordt vervolgd……
mr TJ van den Berg (oud-advocaat)