De Berg Houten Vloeren BV heeft onlangs mogen samenwerken met de talentvolle Teddy Cornelisse. De grafisch ontwerper studeert aan het einde van dit collegejaar af. Aangezien we nog veel van deze kunstenares gaan horen in de toekomst, volgt hier een Q&A met haar om haar alvast wat beter te leren kennen.

25395933 10210947252813186 8096054501258533908 n

via: https://www.facebook.com/teddy.cornelisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Q: Hi Teddy! Kan je iets over jezelf vertellen?
A: Hoi! Ik ben een in Amsterdam wonende grafisch design studente en een illustrative artist. Ik wist eigenlijk al van jongs af aan dat ik een grafisch designer wilde worden. Ik startte mijn eerste bedrijfje in deze branche dan ook al toen ik dertien was, helaas verkocht mijn Word Art niet zoals ik het had gehoopt haha.

Q: Ben je altijd al zo creatief geweest, of rest er nog hoop voor ons zonder kunstzinnig verleden?A: Als kind was ik altijd al aan het tekenen en leefde ik in mijn eigen fantasiewereld. Ik vermaakte mezelf met mijn fantasierijke gedachte en had daar veel plezier in. Ondanks dat ik van mezelf altijd creatief ben geweest, heb ik ook veel geluk met mijn familie die zelf ook zeer betrokken is in de kunst en cultuur wereld. Als zij mij niet zo hadden geïnspireerd met hun artistieke levenslessen op zo’n jonge leeftijd, was ik misschien wel een andere richting op gegaan.

Mijn opa en oma woonde vroeger in Frankrijk, waar mijn opa ook zij eigen atelier had. Mijn vader nam mij elke zomer mee naar Frankrijk, waar mijn opa mij veel leerde over kleuren en schilder technieken. Ik las alle kunst boeken die ik kon vinden, en probeerde de foto’s in deze boeken na te maken.

Daarnaast namen mijn ouders mij als kind ook al allebei mee naar musea en interessante films. Mijn moeder bijvoorbeeld, liet me alle films kijken waarin Audrey Hepburn speelde, omdat zij vond dat dit filmklassiekers waren. Aangezien ik nog vrij jong was, en niet kon lezen, kreeg ik weinig van de verhalen van de films mee. Mijn moeder las daarom alle ondertitelingen van de films hardop voor, zodat ik kon begrijpen wat de acteurs zeiden. Kortom, ik ben altijd creatief geweest, maar ik ben zeker gestimuleerd door mijn familie om dit te exploreren en te uiten en hier ben ik nog lang niet klaar mee.

via: www.deberghoutenvloeren.nl

Q: Wij zijn overduidelijk grote fans van jouw werk, maar welke artiesten zijn jouw favorieten?
A: Mijn favoriete artiesten zijn Roy Lichtenstein, Kanye West, Claude Monet, Francid Ford Coppola, Quinten Tarantino en Tom Ford (alleen zijn films: A Single Man en Nocturnal Animals). Mijn meest favoritete museum ter wereld is het American Museum of Natural History in New York City. Naast de talrijke vitrines met flora en fauna van over de hele wereld, zijn er ook een aantal exposities die zich focussen op het ontstaan van de mensheid. Zo vind je in de ‘Humans Origins and Cultural Halls’ prachtige displays die het verhaal vertellen wie wij zijn als mensheid. Daarbij bezit het museum ook historische objecten nog van de eerste mensen in Azie, Afrika, Mexico en Midden-Amerika.

De eerste keer dat ik de film ‘A Single Man’ zag van Tom Ford, wist ik dat dit de meest prachtige en verfijnde cinematografie was dat ik ooit had gezien. Het ging mij niet zozeer over de verhaallijn, maar wel om hoe alles er uit zag. Ford had zoveel moeite en tijd gestopt in alle details van de cinematografie en elk shot had een perfecte foto kunnen zijn die ik thuis zou kunnen ophangen. Iets (kunnen) creëren zoals deze film – of Nocturnal Animals – is zeker een grote droom van mij.

Q: What’s next? Wat zijn je plannen voor volgend jaar?
A: Ik hoop te kunnen starten als Junior Grafisch Designer in de reclamewereld of bij een creatieve agency. In de komende tien jaar zou ik mezelf graag willen opwerken tot Art Director. In de tussentijd blijf ik zelf ook kunst maken en verspreiden. Ik ben ook flink bezig met mijn aankomende expositie, die dit jaar of volgend jaar plaats zal vinden. Maar mijn belangrijkste plan is om vooral plezier te hebben in wat ik doe.

Bedankt Teddy voor je tijd. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst jou gaat brengen!

Meer over Teddy te weten komen in de tussentijd? Volg haar dan op Instagram/Facebook: teddycornellise