HOUT HOUDT NIET VAN DROGE LUCHT EN LAGE LUCHTVOCHTIGHEID

Het stookseizoen is weer begonnen en daardoor verandert er direct iets aan de luchtvochtigheid in de ruimtes. In het bijzonder de traditionele visgraatvloeren (visgraatparket) en Hongaarse Puntvloeren (Hongaarse puntparket), beiden gemaakt van tapis of bourgogne hout met diktes variererend van 6 tot 9 mm zijn hier gevoeliger voor.
Zodra je stookt duikt de luchtvochtigheid vaak snel omlaag waardoor de tapis of bourgogne vloer een beetje kan krimpen en er naadjes kunnen ontstaan. Zodra het voorjaar weer aanbreekt en het stoken weer afneemt, sluiten deze naadjes zich doorgaans ook weer.
Het is aan heb raden nu de luchtvochtigheid te monitoren en te onderhouden met behulp van een luchtbevochtiger. Er zijn tegenwoordig prachtige modellen op de markt verkrijgbaar, die ook als klein meubelstukje niet misstaan. Bovendien is het beter voor je gezondheid als de ruimtes niet te droog worden.
Veel succes hiermee en voor vragen kunt u ons altijd een mailtje sturen. Of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Amsterdam.