De keuze voor de vloerbedekking in uw woning is ontzettend belangrijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor tapijt, PVC of een houten vloer. Met name houten vloeren hebben een ijzersterke reputatie. Nieuwsgierig naar alle voordelen? We nemen u graag mee!

De voordelen van houten vloeren

Houten vloeren zijn zeer geschikt voor iedere woning! Zo zijn deze type vloeren enorm duurzaam, milieuvriendelijk en daarnaast ontzettend stijlvol. Bovendien zijn er nog meer redenen om eens na te denken over houten vloeren in uw woning. We hebben ze op een rijtje gezet!

Lange levensduur

Zoals we al vertelden zijn houten vloeren super duurzaam. Dat betekent dat ze bij regelmatig onderhoud tientallen jaren meegaan zonder hun mooie uitstraling en functionaliteit te verliezen. Deze duurzame optie is één van de factoren die een rol speelt bij potentiële kopers die op zoek zijn naar een investering op lange termijn.

Esthetiek

Hout is tijdloos en heeft daarnaast een prachtige uitstraling. Dit zorgt ervoor dat mensen steeds sneller kiezen voor houten vloeren in vergelijking met andere vloermaterialen. Houten vloeren bieden een warme, uitnodigende sfeer in iedere kamer van uw woning.

Veelzijdigheid

Bovendien heeft u met een houten vloer veel verschillende mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat een houten vloer past bij ieder interieur! Zo kunt u de vloer aanpassen naar uw persoonlijke smaak, maar kunnen potentiële kopers de vloer ook eenvoudig aanpassen. De vloeren kunnen worden gebeitst, geverfd of geolied. Op die manier blijft een houten vloer de eyecatcher van uw woning.

Onderhoudsgemak

In vergelijking met andere soorten vloeren, zijn houten vloeren zeer eenvoudig te onderhouden. Zo kunt u de vloeren gemakkelijk schoonmaken met een stofzuiger of bezem. Wilt u de kwaliteit van uw houten vloer extra goed behouden? Dan raden we aan om regelmatig een nieuwe beschermende afwerking aan te brengen.

Verschillende soorten houten vloeren

Tegenwoordig zijn er veel diverse houten vloeren op de markt. Ieder type vloer heeft een andere impact op de waarde van uw woning. We delen u graag meer!

Hardhouten vloeren

Door de duurzaamheid en klassieke uitstraling zijn hardhouten vloeren een zeer populaire keuze. Massief houten vloeren, zoals eiken en esdoorn, zijn met name populair vanwege hun hardheid en weerstand tegen krassen en slijtage. Hoogwaardige hardhouten vloeren kunnen hierdoor de waarde van uw huis verhogen.

Brede planken

De afgelopen jaren ziet u steeds meer brede houten planken verschijnen. Door de rustieke en natuurlijke uitstraling kiezen steeds meer bewoners voor deze type vloeren. Brede planken van hoogwaardige hardhoutsoorten, zoals walnoot en mahonie, kunnen bijdragen aan de luxe uitstraling van uw huis.

Ecologisch verantwoorde vloeren

Kiest u het liefst een duurzame optie? Dan kunt u kiezen voor duurzame en ecologisch verantwoorde materialen. Hierdoor dragen vloeren die gemaakt zijn van hergebruikt hout of FSC-gecertificeerd hout bij aan de waarde van uw huis.

Patroonvloeren

Ook patroonvloeren zijn tegenwoordig razend populair! Denk maar eens aan patronen zoals visgraat of mozaïek. Door het gebruik van patroonvloeren krijgt uw woning vaak een luxe uitstraling. Een ideale keuze als u uw woning graag meer waard wilt maken!