Houten vloeren hebben een warme uitstraling, zijn erg duurzaam en zijn bovendien super makkelijk te onderhouden! Ook dit jaar zien we verschillende trends in houten vloeren. Denk hierbij aan populaire kleuren, texturen en patronen. Nieuwsgierig naar alle trends van 2023? We delen u graag meer hierover!

De perfecte kleur

Iets wat we veel zien dit jaar, is het gebruik van gedurfde kleuren. Hoewel traditionele kleuren zoals bruin en beige nog steeds razend populair zijn, zien we ook meer variatie in kleuren. Met name witte en grijze tinten komen vaker voor bij houten vloeren. Ook warmere kleuren worden steeds meer verkocht. U kunt hierbij denken aan natuurlijke kleuren zoals karamel en cognac.

Veelvoorkomende patronen

Grote kans dat u een visgraatpatroon al heel vaak voorbij heeft zien komen! Dit is echt dé trend van 2023. Een voordeel van dit patroon, is dat de visgraat op verschillende manieren toegepast kan worden. Denk bijvoorbeeld aan verschillende breedtes of kleuren. Naast het visgraatpatroon, wordt ook het blokpatroon steeds populairder. Dit patroon is vergelijkbaar met de visgraat. Hoewel bij een visgraatpatroon de planken in een V-vorm worden geplaatst, liggen de planken bij een blokpatroon in een vierkant. Dit geeft een eigentijdse uitstraling!

Verschillende texturen

Ook de textuur in houten vloeren blijkt steeds populairder. Met name texturen met een ruwe houtsoort, zoals eikenhout met veel noesten en nerven, worden tegenwoordig steeds vaker verkocht. Deze houtsoorten hebben een natuurlijke uitstraling en dat zorgt voor meer karakter binnen uw woning. Naast ruwe houtsoorten, is het gebruik van geoliede of verouderde houten vloeren ook steeds meer geliefd. Dit soort texturen hebben een geleefde uitstraling en zijn daarom perfect voor woningen met een authentieke uitstraling!

Afwerking op maat

Tot slot zijn er veel verschillende soorten afwerkingen die in 2023 steeds meer in de smaak vallen. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van een matte afwerking bij uw houten vloer. Dit soort afwerkingen geven een natuurlijke uitstraling en zijn perfect voor bewoners die op zoek zijn naar een rustieke uitstraling. Naast een matte afwerking, zien we ook steeds vaker glanzende afwerkingen voorbij komen. Deze afwerking wordt regelmatig gebruikt voor woningen met een strakke en moderne uitstraling. Een andere trend op het gebied van afwerkingen, is het gebruik van meerdere afwerklagen op dezelfde vloer. Denk hierbij aan vloeren waarbij een deel wordt afgewerkt met een matte afwerking en het andere deel wordt afgewerkt met een glanzende afwerking. Dit soort afwerkingen geeft een speelse uitstraling aan uw woning én geeft daarbij een extra dimensie van de vloer.

Type planken

Naast de kleuren, patronen, texturen en de afwerking van houten vloeren, zien we ook een verschuiving in het type planken dat veel verkocht wordt. Tegenwoordig is het namelijk steeds populairder om te kiezen voor brede planken. Een brede plank geeft uw woning een robuuste uitstraling en zorgt ervoor dat de ruimte een échte eyecatcher heeft.