TRENDS IN VISGRAATVLOEREN

In 2019 zien we als trend in visgraatvloeren vooral de lichtere kleuren de overhand hebben. De fabrikanten van olien en lakken hebben daar goed op ingespeeld door zogenaamde “invisible” producten te maken. Rigo heeft de Skylt lak ontwikkeld. Een matte lak die in 3 lagen met tussenschuren wordt aangebracht waarbij de originele houtkleur goed zichtbaar blijft.

Andere merken zoals Woca hebben ook lichtere olien ontwikkeld met een nagenoeg identiek resultaat.

ROKEN

Gerookte visgraatvloeren worden momenteel iets minder verkocht. Dit komt ook omdat er olien zijn die een resultaat geven op de eiken visgraatvloer, die erg lijkt op een gerookte visgraatvloer. Blue Dolphin heeft hiervoor een prachtige variant.

MAATVOERING

Qua maatvoering bij visgraatparket zien wij de trend momenteel vooral in de traditionele maten van 9 x 45 centimeter in tapis uitvoering.

LAMELPARKET

Daarnaast zien we ook een stijgende lijn in visgraatvloeren in lamelparket (of multiplank) uitvoering. Het voordeel van een visgraatvloer in lamelparket is dat er nagenoeg geen krimp plaatsvindt in de winterperiode waardoor er geen naden ontstaan (die zich overigens bij tapis zomers weer sluiten)

Denk daarom trouwens überhaupt altijd aan het plaatsen van een luchtbevochtiger. De ruimtes blijven daardoor een meer constante luchtvochtigheid houden, wat ook goed is voor uw eigen gezondheid.

In onze showroom kun je alle bovengenoemde varianten – op afspraak – vrijblijvend komen bekijken.

Je bent van harte welkom